Ula Hvala

Mlada Trboveljčanka Ula Hvala je že od mladih nog navdušena kolesarka. Obiskuje prvi letnik Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani. V aprilu se je potegovala za laskavi naziv miss športa. Izbor za miss športa se razlikuje od podobnih izborov, saj je želja organizatorjev, da razširijo med mladimipomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Finalna prireditev je bila 7. maja v Ljubljani, kjer je bila Ula Hvala proglašena za miss fotogeničnosti.

Mlada, lepa, fotogenična, športnica – kaj bi še dodala?
Sebe bi težko opisala, lahko bi dodala še energična, hiperaktivna, zgovorna, pozitivna, samozavestna po drugi strani pa trmasta in vztrajna bikica.

Največji športni uspeh?
Imam veliko športnih uspehov. Najbolj sem se razveselila prvega in drugega mesta vzpona na Zasavski Triglav (Kum), 3. mesta vzpona na Šmohor in Svetino ter 3. mesta v duatlonu v Zagorju.
Kako bi opisala dogajanje na izboru za miss športa?
Bilo je zelo zanimivo, veselo, zabavno in v pričakovanju novih izkušenj, znanj in poznanstev. No, zadnji dan pa je bilo malce bolj napeto.

Si med kandidatkami pridobila nove prijateljice?
Med nami se je po mojem mnenju spletla močna prijateljska vez. Zelo sem vesela, da smo delovale in sodelovale kot tim.

Česa se boš z izbora najraje spominjala?
Najraje se bom spominjala vseh četrtkov, saj smo takrat imele plesne vaje, sobote in z njo slikanja v Ljubljani ter na Jesenicah in finalnega izbora od začetka do konca. Seveda pa ne smem pozabiti na klepetanje in petje v zaodrju pol ure pred začetkom finalne prireditve Miss športa Slovenije 2016.

Bo naziv miss fotogeničnosti kaj spremenil v tvojem življenju?
V mojem življenju je že zdaj prinesel veliko novih izkušenj in s tem tudi dosti sprememb, ki pa me kot osebnost niso spremenile.

Kdo se je poleg tebe najbolj veselil tvojega uspeha?
Tega uspeha se res veselim, z menoj pa vsa moja družina in navijači, ki so bili na finalnem izboru prisotni, poleg njih pa še prijatelji in ostali. Mislim pa, da so tega uspeha veseli tudi moji sokrajani!

Kateri šport razen kolesarstva ti je najbližji?
Poleg kolesarstva mi je najbližji še tek.

Je težko usklajevati vse obveznosti?
Obveznosti med študijem, treningi in finalno prireditvijo je bilo težko uskladiti, vendar, če si stvari znaš zorganizirati in če je prisotna volja, se da vse urediti.

Kako se razvajaš ob prostih dnevih?
Prostih dni skoraj da ni, če pa že so, si takrat privoščim daljši spanec, vzamem si še več časa za moje živali, družino in prijatelje, naredim več kilometrov s kolesom, ali pa se odpravim v hribe.

Komu zaupaš?
V prvi vrsti najbolj zaupam sebi in pa moji družini, saj me nikoli ne izdajo.

Najljubša oblačila?
Kdor me pozna, lahko reče, da sem doma skoraj vedno oblečena v pižamo ali trenirko, takoj za tem pa so kolesarska oblačila in pa kavbojke. Za posebne priložnosti pa se ne branim elegantnih oblek.

Sanje, v katerih uživaš?
Moje sanje so v prvem mestu, da bi končala študij in dobila službo, ki si jo želim. Takoj za tem pa seveda šport!

Česa zares ne maraš?
Ne maram zime, ker takrat zaradi snega ne morem na kolo in pa nesramnih, nevoščljivih, hinavskih, negativnih in izkoriščevalskih ljudi.

Največja želja ...
Biti zdrava, vse ostalo lahko pride sproti …
Pripravila Stanislava Radunovič
Slike arhiv UH