Igor Trampuž

Igor je naš! Avtor oddaje, Živimo zdravo? Živeti zdravo! Oddajo je najprej vodil sam, kasneje pa je to prepustil naši sodelavki Niki. Poleg tega je priznani zasavski fitnes trener, stalno zaposlen na EVJ. Borec za zdravo življenje, športnik. Poln pozitivne energije, ki jo z veseljem deli naokrog. Tudi najin pogovor je potekal v tem slogu.


Ste predsednik društva Spin, osnovanega leta 1979 ...
To je pa res že daleč nazaj. Z Mihom Košnikom sva začela z badmintonom, zato tudi ime Spin. Pod najinim vodstvom se je badminton igral v Zagorju, na Izlakah, v Kisovcu, Zrečah in Ljubljani. Potem se je najino sodelovanje končalo, nakar sem začel z aerobiko in fitnesom na Izlakah, kjer se zdaj Spin center tudi nahaja.

Kdo so vaši sodelavci?
V Spin centru deluje izobražen kader. Metka Lukančič in Mateja Jelševar sta učiteljici telesne vzgoje. Borut Novšak, Marjeta Mrhar, Jože Celestina in moja malenkost smo inštruktorji fitnesa. Sodelujemo tudi z zunanjim osebnim trenerjem. Ne smem pozabiti še dveh receptorjev, ki sta tudi zelo predana svojemu delu.

Največja težava pri vodenju društva?
Težko je pridobiti kakovosten kader in članom izpolniti vse njihove želje. Ni preprosto delati s tako različnimi ljudmi.

Glede na to, da smo še bolj na začetku, kaj je (bo) vam in vašem društvu novega prineslo leto 2016?
V novem letu smo naredili velik korak naprej. Od 5. 1. dalje je fitnes odprt ves dan od 7:00 do 22:00 ure. Dopoldne morajo člani vstopati sami, saj v fitnesu ni receptorke. Zainteresirani člani dobijo svoj čip, s katerim se morajo čipirati ob prihodu in vrata v Spin center se jim odprejo. Ob ponedeljkih imamo kondicijske treninge v telovadnici OŠ Toneta Okrogarja ob 19:30 vse ostale dni pa v Spin centru.

Vaše delo ima tudi humanitarno noto!
Seveda, saj smo dobrega srca in znamo prisluhniti in pomagati ljudem, potrebnim pomoči. Kar nekaj dobrodelnih treningov smo že imeli.

Kaj vam po treningu najbolj prija?
Klepet z vadečimi. Namreč, v Spin centru imamo tako imenovano dnevno sobo, kjer po treningu sedemo in kakšno rečemo. Spijemo čaj ali pa kaj bolj konkretnega –hahahaha!

Kako se razvajate ob prostih dnevih?
Najraje počivam doma na kavču, s hčerko skrbiva za konja, pojem kaj dobrega, preberem kakšno knjigo ali pa počnem stvari, ki jih sicer ne morem.

Vaša velika strast (poleg športa)?
To je pa težko vprašanje, saj je vse povezano s športom. Prija mi dobra večerja ob kozarčku dobrega vina v krogu svoje družine in prijateljev.

Kateri znani osebi bi radi nekoč segli v roko?
Uf, a veste, da nimam vzornikov. Jih je pa kar nekaj, ki jih spoštujem.

Za kaj bi (poleg športa) bili pripravljeni odšteti malo več denarja?
Za vrhunske počitnice.

Lastnosti, ki jih pri sebi najbolj občudujete?
To morate pa koga drugega vprašati hahaha. Vem pa, da sem vztrajen, iznajdljiv, odgovoren, mož besede, pa še kaj bi se našlo.

Kaj bi spremenili v svojem življenju, če bi lahko?
Nič ne bi spremenil! Ne zamenjam svojega življenja. No razen, da bi nekoč v šoli bil bolj priden hahahahaha.

Najljubša jed, glasba?
Na splošno imam rad glasbo in ritem. Glede hrane pa tudi nisem izbirčen. Vedno pa se najde luknja še za kakšno dodatno slaščico. J

Želje in načrti.
Načrtov je veliko. Da bi bil zdrav, da bi me moja družina še naprej podpirala pri tem, kar počnem in, da bi me moji vadeči še dolgo imeli radi J!!!!
Jaz pa dodajam: Zakaj pa ne? J

Slike: Igorjevi utrinki
Pripravila Stanislava Radunovič
Slike arhiv IT