Žan Špilar tik pred zaključkom uspešne sezone

Smučarska sezona se za naše smučarje počasi zaključuje, za Žana Špilarja v Slovenskem pokalu pa so tekme že zaključene. Prav je, da pred zadnjimi tekmami naredimo povzetek zaključka letošnje sezone, ki je bila zanj precej uspešna.20. marca je v Mariboru potekal slalom, kjer je bil Žan Špilar prvi med mladinci in je tudi osvojil najboljše FIS točke.

24. marca je na Krvavcu potekalo člansko državno prvenstvo v slalomu, kjer je absolutno zasedel 19. mesto, med mladinci prvo mesto, na članskem državnem prvenstvu pa se je zavihtel na peto mesto.

26. marca je na Krvavcu potekalo člansko državno prvenstvo v veleslalomu, kjer je Žan zasedel absolutno 11. mesto, med mladinci prvo mesto in tudi najboljše FIS točke. Na članskem državnem prvenstvu pa je zasedel 4. mesto.

28. marca je na Krvavcu na državnem prvenstvu za mladince in člane v smuku zasedel absolutno 34. mesto, na članskem državnem prvenstvu 7. mesto, na mladinskem pa je bil bronast, hkrati pa osvojil najboljše FIS točke.


Kranjska Gora je 31. marca gostila slovenske alpske smučarke in smučarje na zaključnem dogodku sezone. Ob tej priložnosti so podelili plakete in priznanja najboljšim tekmovalcem v vseh kategorijah v sezoni. Žan Špilar je prejel plaketo za prvo mesto med starejšimi mladinci v slovenskem pokalu.


Žana čakajo še nove FIS tekme in sicer dva veleslaloma na avstrijski Peci, prihodnji teden pa še državno mladinsko in člansko prvenstvo v superveleslalomu in kombinaciji na Krvavcu.


Čestitke za trdo delo, vztrajnost in vse uspehe v tej sezoni!