Za boljši jutri v Zasavju

Zavarovalnica Triglav v okviru novoletne akcije podarila sredstva za nakup defibrilatorja

Zavarovalnica Triglav z novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Trboveljska območna enota zavarovalnice je del sredstev, ki bi jih sicer namenila nakupu poslovnih daril, tokrat podarila Občini Hrastnik za nakup defibrilatorja. Z novim aparatom bodo v naseljih občine še razširili mrežo avtomatskih zunanjih defibrilatorjev.

Zavarovalnica Triglav del sredstev, ki jih je v preteklosti namenjala za poslovna novoletna darila, že tretje leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med več kot 20 akcijami podprla tudi nakup defibrilatorja. Občina Hrastnik ga bo namestila v Krajevni skupnosti Marno, ki združuje naselja Brdce, Krištandol, Marno in Unično.

V Zavarovalnici Triglav tako želijo prejemnici sredstev pomagati pri zagotavljanju najboljše oskrbe za reševanje zdravstvenih in drugih težav ter povečanju možnosti preživetja ob zastojih srca. »Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Zato financiramo programe družbenega pomena, podpiramo ustanove in spodbujamo projekte, ki lokalnim skupnostim koristijo dolgoročno,« je ob predaji povedala Mojca Brečko, direktorica Območne enote Trbovlje Zavarovalnice Triglav.

S sredstvi nadgrajujejo mrežo dostopnih defibrilatorjev
V Občini Hrastnik so v zadnjih dveh letih na različna mesta namestili že 13 zunanjih defibrilatorjev. Da bo mreža naprav, ki rešujejo življenja, čim popolnejša, pa jih želijo namestiti še v nekaterih naseljih, tudi v Krajevni skupnosti Marno. Z namestitvijo avtomatskega eksternega defibrilatorja v skupnosti se bo namreč skrajšal čas za pomoč ob zastoju srca, saj bo nameščen na objekt in ga bo lahko uporabil vsak.

»V Občini Hrastnik smo v zadnjem času veliko pozornosti namenili širjenju mreže zunanjih defibrilatorjev. Veseli smo, da se nam je pri naših prizadevanjih za čim širšo dostopnost teh naprav pridružila tudi Zavarovalnica Triglav. S tem so znova izkazali svojo skrb za sočloveka v okolju, kjer delujejo,« je dejal Miran Jerič, župan Občine Hrastnik. »Prav družbena odgovornost se je v zadnjem času večkrat izkazala kot pomemben dejavnik na področju poslovnih uspehov in pri vsesplošnem razvoju,« je še dodal ob prevzemu sredstev, ki je potekal v okviru novoletnega srečanja s predstavniki gospodarstva.

Tretje leto akcije Za boljši jutri
Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že tretje leto zapored. V zadnjih dveh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla več kot 50 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos podprla še okoli dvajset. Del sredstev, ki bi jih sicer porabili za nakup poslovnih novoletnih daril, so v preteklih letih namenili za pomoč gasilcem, nakup defibrilatorjev in EKG-monitorja, prometno varnost ter projekte in sredstva na področju zdravstva.

Območna enota Trbovlje Zavarovalnice Triglav je v okviru lanske novoletne preventivne akcije podprla nakup nahrbtnikov z opremo za prvo pomoč Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Zagorje ob Savi. Občini Zagorje ob Savi pa je namenila sredstva za mobilni LED-prikazovalnik hitrosti v cestnem prometu, ki je postavljen na Mlinšah, v neposredni bližini podružnične šole Mlinše OŠ Ivana Kavčiča Izlake.