V Zagorju že 40. leto zapored najboljše učence v zgodovino zapisali z zlatimi črkami

Danes, 14. junija, je zagorski delavski dom na ogled postavil Zlato knjigo, posebno slovesnost, ki jo Občina Zagorje organizira kot poklon najboljšim osnovnošolcem in dijakom zagorskih osnovnih ter srednje šole. V Zagorju učence, ki so v vseh letih šolanja pokazali odlično znanje, v zlato knjigo vpisujejo od leta 1977. Od takrat do danes ta posebna knjiga beleži že 1634 s peticami odlikovanimi učenci. Letos je bilo zlatih učencev z osnovnih šol Ivana Skvarče, Toneta Okrogarja, Ivana Kavčiča ter s Srednje šole Zagorje 34.
Kot je v Zagorju že tradicija, je zbrane najboljše učence,njihove starše, sorodnike ter razrednike in ravnatelje pozdravil gostitelj, zagorski župan Matjaž Švagan, ki je zlatim učencem podelil nagrade. Posebna nagrada za vse obiskovalce pa je bil nastop ta hip nadvse popularnega glasbenega dvojca BQL, ki sta dokaz, kot sta dejala tudi sama, da je s trudom in znanjem moč doseči tudi zelo visoke, zlate cilje.
Za preplet skrbno izbranih besed z zlatimi nitmi prireditve je poskrbela voditeljica Vanda Kopušar.

Občina Zagorje ob Savi vsem zlatim učencem in dijakom želi še mnogo zlatih zgodb. Naj bo vpis v zlato knjigo šele prvo poglavje.


Foto: Damir Kozolić