Trbovlje si prizadevajo ohranjati mednarodne povezave.

Občina Trbovlje je vse od leta 1964 pobratena s francosko občino Sallaumines. Po pobrateni občini se zato tudi imenuje Ulica Sallaumines, v občini Sallaumines pa se ena izmed ulic ponaša z imenom Trbovlje oz. »Terbolie«. Prizadevamo si, da bi se vezi med občinama ohranile, tudi z vsakoletno izmenjavo učencev in dijakov. Prav je, da mladim ponudimo možnost, da spoznajo pobratena mesta in se med obiskom kaj novega naučijo.
Naši otroci vsako poletje obiščejo francosko mesto, otroci iz Sallauminesa pa obisk nato vrnejo. V začetku meseca julija se je tako 10 učencev oziroma dijakov odpravilo v Francijo, kjer so si med 10 dnevnim obiskom ogledali Cap Blanc Nez, Notre Dame de Lorette, Pariz ter mesto Sallaumines. Polni vtisov in novih poznanstev so se vrnili domov, kjer pa že komaj čakajo, da jim v začetku meseca avgusta, obisk vrnejo njihovi francoski prijatelji. Otroci iz Sallauminesa si bodo ogledali naše mesto, Kum, popeljali pa jih bomo tudi na morje, na slovensko obalo, ter v Postojno.
Pravijo, da šport združuje ljudi in lahko rečemo, da dobre vezi s pobratenim mestom ohranjamo tudi s pomočjo športa. Trboveljski nogometaši Nogometnega kluba Rudar Trbovlje, selekcije U-11 in njihovi starši, so se v mesecu juniju, ob podpori občine, udeležili mednarodnega turnirja v Franciji in se družili z domačimi nogometaši ter obiskali mesto Sallaumines in v mestu poiskali ulico Trbovlje.

V priponki prilagamo utrinek trboveljskih učencev oziroma dijakov, ki so obiskali francosko mesto Sallaumines, kjer jih je sprejel tudi župan.

Na drugi fotografiji pa lahko vidimo nogometaše Nogometnega kluba Rudar Trbovlje, njihove mentorje, trenerje in starše, ki so na mednarodnem turnirju v Franciji v mesecu juniju dosegli 6. mesto in naše mesto predstavili v najboljši luči.
Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA TRBOVLJE
Mestni trg 4, 1420 Trbovlje, Slovenija
(tel. +386 3 56 27 911, GSM +386 51 356 893, fax+386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si