Šport je univerzalni jezik povezovanja

MLADA OLIMPIJADA 2018
Trbovlje, 14. 6. 2018 - Ena izmed dejavnosti Mladinskega centra Trbovlje je tudi organizacija že tradicionalne, sedme zapored, Mlade olimpijade. Tudi letošnjega junija bo s trboveljskih športnih površin odmevalo navijanje in vzkliki zmage! Cilj letošnje Mlade olimpijade je mlade seznaniti z vsemi možnostmi za šport in rekreacijo v lokalnem okolju, jim pomagati pri ozaveščanju pojma »športna samopodoba« in vse generacije povezati preko športnih aktivnosti mlade olimpijade.
Eden izmed ciljev Mladinskega centra Trbovlje je spodbujati aktivno participacijo mladih pri odločitvah v lokalnem okolju in tudi pri organizaciji letošnje Mlade olimpijade sodelujejo mladi prostovoljci pri športnih turnirjih, okrogli mizi ter sejmu športa. Na ta način skrbimo, da so mladi aktivni in motivirani za razvoj in izvedbo lastnih idej.
V sklopu Mlade olimpijade Mladinski center Trbovlje organizira štiri športne turnirje za mlade stare od 12. do 29. leta. V soboto, 16.6. so se na igrišču Partizan pomerili v nogometnem turnirju, naslednji dan v košarki, v sredo, 20.6. v odbojki na mivki in v četrtek v igri med dvema ognjema. Na vseh turnirjih pričakujemo okrog 300 mladih udeležencev, pri pripravi pa bo sodelovalo predvidoma 30 mladih prostovoljcev.
V ponedeljek, 18.6., bomo ob 19.00 v klubu MCT gostili Andrejo Širco Čampa, ki je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije in klinična dietetičarka. S svojim strokovnim znanjem aktivno sodeluje v različnih delavnih skupinah pri Ministrstvu za zdravje, predvsem na področju prehrane ljudi s posebnimi prehranskimi potrebami, kot zunanja strokovna sodelavka na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in Fakulteti za vede o zdravju v Izoli. V enournem predavanju bo spregovorila o primerni prehrani mladih športnikov in izzivu različnih prehranskih dodatkov v prehrani rekreativnih športnikov.
V torek, 19.6., bo ob 19.00 v klubu MCT potekala okrogla miza z zasavskima športnikoma, Gašperjem Ovnikom ter Tilnom Siršetom. Spregovorila bosta o svojih športnih začetkih, težavah, ki so ju pestile na športni poti, o uspehih, vzponih in padcih, o ljudeh, ki so nanje naredili največji vtis, ter o mladih, katerim so oni vzor. Dotaknili se bomo tudi teme mladih rekreativnih športnikov ter prehranskih dopolnil. Okroglo mizo bo pripravila in moderirala študentka Maša Stanič.
V petek, 22.6., bo v Mestnem parku Trbovlje potekal sejem športa »Veš, Zasavc, svoj šport?«, kjer se bodo na atraktiven način predstavila zasavska športna društva. Na ta način želimo vsem obiskovalcem sejma ponuditi možnost, da osebno stopijo v kontakt s predstavniki društev, jih spoznajo in aktivno preizkusijo njihove športne dejavnosti. Ker pa je to ravno čas, ko se za mlade končajo vse šolske obveznosti, bo po sejmu športa nastopil tudi raper Zlatko.

Tanja Vozelj, Mladinski center Trbovlje