Poročilo 9. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Zadnji tekmovalni teden v letu 2016, smo bili, kot ponavadi, priča trem tekmam. Za presenečenje kroga so poskrbeli Šajspoh rangersi, ki so premagali aktualne prvake Barbare, Knapi so morali priznati poraz Litusom, rahlo okrnjeni Mair team, pa so visoko premagali Tiferje.

Šajspoh rangers : Barbari/Vulkanizerstvo Šketako 53 : 41

Šajspoh Rangers: Smiljič 21, Požin 10, Brkljačič 9, Fantinato 8, Siljan

Barbari: Tušek 21, Golotič 8, Brečko 8, Jorgič 2, Majes 2


Prva tekma se je začela v zelo hitrem tempu in z nekaj več spretnosti, so v manjše vodstvo po prvi četrtini prešli Rangersi. Barbari so se večkrat poizkusili vrniti v igro za zmago, a žoga ni našla poti skozi obroč. Največji strelski post so Barbari imeli v zadnji četrtini, kar so Božo Smiljič in soigralci izkoristili in si priigrali pomembno zmago v boju za končnico.


ŠD Litus : ŠD Knapi 60 : 35


ŠD Litus: Čepon 15, Repina 11, Kolenc 10, Pestotnik Mi. 10, Muzga 6, Kovič 6, Peterca 2

ŠD Knapi: Vodiškar 14, Vidas 8, Deželak 6, Dujakovič 4, Hančič 2, Pišek 1

Tekma, ki je bila označena za derbi, se je na koncu izkazala za vse prej kot to. Že na začetku so si Litusi priborili prednost, ki so jo vseskozi zadrževali in povečevali. Ob neustavljivem Mateju Čeponu in dejstvu, da so štirje igralci Šd Litus dosegli dvomestno število točk, so morali Knapi poraz "priznati" že nekje na začetku zadnje četrtine. Litijani so blesteli pri metu za tri točke, Knapom pa met nikakor ni stekel. Novi dve točki na lestvici torej potujeta na konto "novincev".Mair team : Tiferji Laško 62 : 38

Mair team: Jasenčič 27, Roglevski 12, Džombič 9, Štibernik 8, Vozel 2, Meško 2, Berčon 2

Tiferji Laško: Vrščaj 19, Tržan 8, Skok 7, Kolšek 2, Požun 2

Zadnjo tekmo, smo gledali bolj enostransko predstavo moštva Mair team. Že po prvi četrtini so zagorjani vodili za 13 točk, prednost pa so do konca tekme le še povečevali. Mladi Vrščaj pri Tiferjih ni imel zadostne pomoči soigralcev iz ekipe, na nasprotni strani, pa je bil razpoložen izjemni Edin Jasenčić, ki s svojimi zadnjimi predstavami dokazuje, da ne bo kar tako prodal prvo mesto na lestvici strelcev.

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje sledi tri tedenski premor. Na parket se ponovno vračajo 12.01.2017.

Organizacijski odbor Košarkarske rekreativne lige Zasavje, želi vsem igralcem in tistim, ki jih spremljate, leto brez poškodb, veliko zadetih košev, čim manj grobih prekrškov in dosojenih korakov. SREČNO 2017.


photo: Studioarnola