Nov prometni režim

Spoštovani.
Prometna komisija je v zadnjem času obravnavala številne pobude občank in občanov zaradi povečanega prometa na relaciji Hrastnik – Trbovlje (čez hrib). Glede na to, da se je prometna situacija na tem delu Trbovelj v zadnjem letu po odprtju ceste, ki čez hrib povezuje Trbovlje in Hrastnik in tako precej skrajša pot, precej spremenila, je smiselno spremeniti tudi prometno signalizacijo v križišču Kolonija 1. maja – Neža – Hohkrautova kolonija. Ker je postala cesta na relaciji od Terezije rova do AMD-ja precej bolj prometna, kot je bila prej, bo skladno z novo prometno signalizacijo to postala prednostna cesta. Cesta iz smeri Vreskovega proti Neži pa bo po novem stranska cesta, s katere se bo vključevalo na prednostno.
S 17. septembrom bo v tem križišču postavljena nova prometna signalizacija, preventivno pa bodo na primerni razdalji postavljeni tudi znaki z dopolnilno tablo, ki bodo nakazovali na spremenjeno prometno signalizacijo. S spremenjeno prometno signalizacijo bo zagotovljena večja pretočnost prometa.
Udeležence v prometu prosimo za previdnost in upoštevanje nove prometne signalizacije in vzpostavljenega prometnega režima.
Simulacija nove ureditve: https://we.tl/t-RkXhNIPhOO