Moja dežela - lepa in gostoljubna: ZAGORJE OB SAVI V BOJU ZA ZLATO

Tekmovanje v organizaciji Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja, se počasi zaključuje. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja.

Državna ocenjevalna komisija je vse kandidate ocenila ter izbrala v vsaki kategoriji po tri nominirance. V kategoriji srednje velikih mest je med nominiranci poleg Ptuja in Postojne tudi ZAGORJE OB SAVI. Naj spomnimo, da je leta 2014 Zagorje ob Savi na tem tekmovanju že osvojilo 2. mesto, tik za Ptujem. Od takrat smo mesto še polepšali, obnovili mestni trg z ožjim središčem mesta, obnovili Rudarski muzej Zagorje in postorili še marsikaj drugega, tako da letos upravičeno pričakujemo skok na sam vrh. Poleg tega je bilo Zagorje v zadnjih letih že dvakrat proglašeno za NAJPRIJAZNEJŠO OBČINO SLOVENIJE. Leta 2016 je Zagorje ta laskavi naziv prejelo v akciji Turistična patrulja, leta 2013 pa v akciji Dnevnikova izvidnica.

Zmagovalci bodo razkriti na slavnostni prireditvi Moja dežela lepa in gostoljubna 2017, ki bo 17. oktobra 2017 ob 18 uri v Nordijskem centru Planica.