Novice - Lokalna televizija ETV

logo
+386 (0) 3 56 57 158

Pojdi na vsebino
3.07.2020

Spoštovani.

Razpisana delovna mesta za pripravnike.
Občina Trbovlje je tako kot vsako leto objavila javno objavo za zasedbo strokovno tehničnega delovnega mesta pripravnik. Objavljene so javne objave za delovno mesto pripravnik – koordinator VII/1 v Kabinetu župana, kjer mora imeti kandidati najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo (prejšnja) smer turizem oz. visokošolsko strokovno izobrazbo (prva bolonjska stopnja) smer turizem oz. visokošolsko univerzitetno izobrazbo (prva bolonjska stopnja) smer turizem.

Kandidati, ki bi se želeli prijaviti na prosto delovno mesto pripravnik – Strokovni sodelavec VII/1 v Oddelku za premoženjske zadeve morajo imeti najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo (prejšnja ali prva bolonjska stopnja) oziroma visokošolsko univerzitetno izobrazbo (prva bolonjska stopnja) pravne smeri.

Prav tako pa je na voljo tudi delovno mesto pripravnik – Strokovni sodelavec VII/1 v Oddelku za okolje, prostor in gospodarske javne službe, kjer morajo imeti kandidati najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo (prejšnja ali prva bolonjska stopnja) oziroma visokošolsko univerzitetno izobrazbo (prva bolonjska stopnja) smer gradbeništvo, arhitektura.
Rok za prijavo je 20. julij 2020.

Kdo sploh je pripravnik? To je oseba, ki nima ustreznih delovnih izkušenj in prvič sklene pogodbo o zaposlitvi, ustrezno stopnji njene izobrazbe. Pripravnik pa je lahko tudi oseba, ki je bila predhodno zaposlena, vendar še ni končala pripravniške dobe oziroma si ni pridobila dovolj ustreznih delovnih izkušenj, za zasedbo delovnega mesta, ustreznega njeni izobrazbi.
S pripravnikom se sklene pogodba o zaposlitvi za določen čas 8 mesecev, pripravnik prejema plačo, upravičen je do plačila malice in potnih stroškov ter sorazmernega deleža letnega regresa in dopusta. Gre torej za redno zaposlitev za določen čas, s katero kandidat pridobi delovne izkušnje, zaradi česar je nato lažje zaposljiv na trgu del.
Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni. Ob tem kandidatom ponujamo možnost dogovora o začetku pripravništva.

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje, Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635, +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


21.05.2020

Spoštovani.
Jutri, 21. maja, in v petek,  22.maja, bo zaradi asfaltiranja cestišča veljala popolna zapora parkirišča in  lokalne ceste pri železniški postaji. Dostop do železniške postaje bo še vedno  mogoč za avtobusni javni promet, prav tako bo dostop omogočen tudi pešcem.  Začasna prometna ureditev bo označena z ustrezno prometno signalizacijo. Občane  prosimo, da prometno signalizacijo upoštevajo in tako pripomorejo k varnejši  izvedbi del.
Za razumevanje se zahvaljujemo.  Pozdrav /  Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


9.04.2020

Pogled v notranjost prenovljenega  kulturnega doma v Šentvidu pri Stični  
Spoštovani novinarji in  novinarke!
Pred tedni se je uspešno  zaključila obnova notranjosti kulturnega doma v Šentvidu pri Stični, ki je  zajemala prenovo vseh notranjih prostorov, od dvorane, balkona, odra in  prostorov v zaodrju. Končni izgled hrama kulture, z vso potrebno tehniko za  kakovostno izvajanje kulturnih in umetniških programov, si je včeraj ogledal  župan Dušan Strnad s sodelavci.  
Obnovljen je obstoječ lesen  oder za nastopajoče z lesenim podom, zamenjala se je čelna obloga odra in lesene  stopnice na oder. Na podaljšanem balkonu je nameščena stopničasta lesena  konstrukcija za stole. Na balkonu in ob stopnicah je nameščena nova steklena  ograja, in prostor za avdio video opremo. Strop in stranske stene so obložene iz  lesenimi akustičnimi oblogami. Na oknih dvorane so nameščeni notranji  zatemnitveni screen roloji, oder pa krasijo tudi nove odrske zavese. V celoti je  prenovljeno tudi zakulisje dvorane, kjer so postavljene montažne predelne stene  in omare za noše in rekvizite, čajna kuhinja, pult za ličenje ter klopi za  nastopajoče. Prenovljene so še sanitarije ob vhodu za obiskovalce in nastopajoče  v zaodrju.
Zaradi trenutnega  epidemiološkega stanja v povezavi z novim koronavirusom uradne otvoritve še ni  mogoče izpeljati. Ko bodo razmere to dopuščale, bo tudi Dom kulture v Šentvidu  pri Stični zasijal v vsej svoji novi podobi.
Več si preberite v priloženem sporočilu za  javnost in na spletni strani  občine. Zapisal in fotografiral Gašper  Stopar.

         


22.04.2020

Spoštovani.  
V četrtek, 23. april 2020, se bo pričela  rekonstrukcija križišča pri OŠ Trbovlje, skladno s tem pa bo veljala spremenjena  prometna ureditev. Polovična zapora ceste bo vzpostavljena pri gostinskem lokalu  Hajer in kasneje pri prehodu za pešce pri avtobusni postaji. Prometna ureditev  bo urejena s semaforji oziroma ročnim usmerjanjem. V kasnejših fazah  rekonstrukcije se bo zapora ceste prestavila, o čemer pa vas bomo pravočasno  obvestili. Dela bodo končana predvidoma v drugi polovici maja.  
Prosimo za strpnost in razumevanje v času  izvajanja del.  Pozdrav / Regards
Kabinet županje


OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si16.04.2020

Občina Hrastnik  vzpostavila e-tržnico

 
Zaživela je hrastniška e-tržnica na naslovu ostanidoma.hrastnik.si!
 
Gre za projekt, ki smo ga napovedali že nekaj časa nazaj, prav čas epidemije pa nam je potrdil nujnost lokalne samooskrbe in nam pokazal, da smo z idejo na pravi poti. Projekt smo zasnovali v sodelovanju s Kulturno rekreacijskim centrom Hrastnik in Turistično informacijskim centrom Hrastnik (TIC).

»Spodbujanje uporabe zdrave lokalne prehrane in povečanje prehranske samooskrbe sta med pomembnejšimi koraki k bolj zdravi in bolj zeleni občini Hrastnik. Epidemija je pospešila naše aktivnosti, da dodamo TIC-u nove vsebine in kasneje tudi s pomočjo kmetij gradimo na prepoznavnosti in na turistični ponudbi. E-tržnica je v tem času tudi nadomestilo za tržnico in verjamem, da jo bomo vsi skupaj z veseljem uporabljali,« je ob zagonu spletne strani povedal župan Občine Hrastnik Marko Funkl.

Na e-tržnici so na voljo izdelki lokalnih kmetov in pridelovalcev, ponudba pa se bo vseskozi spreminjala in dopolnjevala glede na sezono. Trenutno lahko tako naročite predvsem medene izdelke, sokove, testenine, jajca, kruh … že v kratkem pa tudi različno sadje in zelenjavo, a narave žal ne moremo prehiteti.

E-tržnica trenutno domuje na strani https://ostanidoma.hrastnik.si, po vzpostavitvi nove občinske spletne strani pa boste našo in vašo e-tržnico našli tam. Takrat bo izdelke že možno prevzeti tudi v novih prostorih TIC-a na tržnici v Hrastniku, ko bo center odprl svoja vrata na novi lokaciji.
 
In kako izdelke naročite? Obiščete spletno stran, si ogledate vse pridelke in izdelke (pri vsakem je navedena cena, količina, zaloga in pridelovalec) in izbrane izdelke dodate v »košarico«. Plačilo trenutno izvedete brezstično s plačilno kartico ob dostavi, že v kratkem pa bo sistem omogočal tudi plačilo preko spleta.
 
V času epidemije velja poseben način poslovanja, izdelke torej ni možno osebno prevzeti, temveč TIC v tem času enkrat dnevno opravlja razvoz izdelkov na vaše naslove (naročilo mora biti višje od 5 eur; cena dostave je 1,5 eur, za naročila nad 40 eur pa je prevoz brezplačen). Dostava se izvaja le na območju Občine Hrastnik. Prvih 15 uporabnikov e-tržnice bo prejelo tudi darilce.
 
Ponudba na e-tržnici se bo vseskozi dopolnjevala – z novimi ponudniki in izdelki. Če bi želeli tudi vi svoje izdelke ponuditi na naši e-tržnici, nam pišite na tic.hrastnik@gmail.com ali pokličite na 03 56 42 377 oz. 051 493 221.

Vabljeni k obisku e-tržnice!9.04.2020

Spoštovani.

Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19  
V času epidemije se veliko ljudi sooča s  čustvenimi težavami, ki so pogost pojav v situacijah, v katerih ljudje nimajo  nadzora in so zato občutki nemoči ter izgube nadzora zelo močni. Ravno z namenom  pomoči pri zmanjšanju čustvenih stisk je bil s strani Društva psihologov  Slovenije, NIJZ, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Združenja zakonskih in  družinskih terapevtov, Združenja psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu  in ekipe za psihološko pomoč pri Civilni zaščiti ustanovljen telefon za  psihološko podporo ob epidemiji COVID-19. Občani, ki bi potrebovali psihološko  podporo lahko tako pokličejo na telefonsko številko 041 443 443, kjer jim bodo  svetovali izkušeni psihoterapevti in psihologi. Med delavniki je telefonska  številka dosegljiva med 16. in 24. uro, medtem ko lahko med vikendom za pogovor  pokličete med 12. in 24. uro.  

Prijazno vabljeni, da pokličete, delite svojo  stisko, prejmete čustveno podporo, informacije. To, da se obrnete po pomoč in  delite svojo stisko, je znak vaše moči.  


Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si8.04.2020

Spoštovani.  
Začetek del pri železniški postaji  Trbovlje  
Predvidoma konec tega tedna se bodo začela dela  pri železniški postaji Trbovlje, kjer je načrtovana nova ureditev parkirnih  površin in na novo urejen prometni režim. Izvedba investicije bo trajala  približno mesec in pol, v tem času pa bo urejeno odvodnjavanje, hkrati pa se bo  z ureditvijo parkirišča zagotovilo maksimalno število parkirnih mest za osebna  vozila, ki jih sedaj primanjkuje. Parkirišča na območju, ki se bo urejalo, so  bila namreč zarisana, z namenom za čim večje število parkirnih mest za tovorna  vozila, ki jih je v času delovanja potrebovala Cementarna Lafarge Trbovlje.  Danes pa zaradi dnevnih migracij, ko se ljudje z vlakom odpravijo v službo,  potrebujemo predvsem parkirišča za osebna vozila.  
V sklopu investicije se bo uredila tudi javna  razsvetljava z novimi led svetilkami. Dela bodo zajemala tudi zamenjavo vozne  konstrukcije oziroma njena preplastitev, saj je cesta zaradi velike frekvence  osebnih in tovornih vozil sedaj zelo dotrajana, hkrati pa se bodo delno  zamenjali robniki in zaradi ureditve parkirišča tudi odstranila nekatera  drevesa, pri čemer se bomo trudili večino ohraniti. Uredil pa se bo tudi hodnik  za pešce pri avtobusni postaji in terminalu za izposojo e-koles. Skladno z novim  parkirnim režimom pa se bo spremenil oziroma uredil tudi prometni režim, kar bo  prikazano tako s prometnimi znaki kot cestnimi oznakami.  
Po koncu epidemije pa bo v Trbovljah  vzpostavljen tudi sistem izposoje električnih koles. Ena od postaj zanje pa bo  tudi na železniški postaji. Z vzpostavitvijo sistema izposoje električnih koles  želi Občina Trbovlje narediti še en korak k čistejšemu okolju in vzpodbujanju k  trajnostni mobilnosti  


Pozdrav / Regards
Kabinet županje


OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si

Komentarje o tej strani in ostale pripombe,
ter pohvale nam lahko pišete na ETV

+386 (0) 3 56 57 158

Pravno obvestilo                                          Vse pravice pridržane © 1999-2020 ETV d.o.o.                                    Oblikovanje in izdelava spletne strani Franci Oven
Admin
Nazaj na vsebino